Dezert nebyl v Polu slabinou, ale trumfem | E15.cz

Dezert nebyl v Polu slabinou, ale trumfem

Štěpán Sedláček

Žižkovská restaurace Polo nabízí v přehledném jídelním lístku velké porce dobrého jídla.

Zvenčí se Polo netváří zrovna vábně. Nachází se na rušné ulici, kde prach z aut všechno maskuje šedou patinou. Uvnitř však návštěvník objeví útulnou restauraci s tmavým dřevěným nábytkem a řadou doplňků.

Testovací tým se do barové restaurace Polo vypravil opět na žádost čtenářů.

Nabídka jídel je přehledně natištěná na jednom velkém lístku. Hostům je okamžitě jasné, z jakých druhů masa mohou vybírat, případně jakou volit bezmasou variantu. V Polo ctí pravidlo „ani málo, ani moc“. Testovací tým pouze zarazila slabá nabídka dezertů.

„Dezerty nejsou v restauraci pilířem jídelního lístku. Někdy méně může znamenat více,“ myslí si expert na gastronomii Jakub Řičica. A měl pravdu.

Testovací tým na úvod vyzkoušel grilované klobásky s křenem a hořčicí (90 Kč). Vzhledem k velikosti porce by tento předkrm postačil i jako hlavní chod. „Správně opečené a okořeněné klobásky, výborný křen i hořčice, žádné veliké experimentování. Čistě odvedená a chutná práce,“ chválí kuchaře Jakub Řičica.

V případě hlavního chodu si Řičica na personál podniku políčil. Objednal si rumpsteak s bylinkovým máslem, podávaný se šťouchanými brambory se slaninou (289 Kč) a šopský salát (65 Kč).

Řičica úmyslně neurčil, jakým způsobem má být maso propečené, aby ověřil, zdali obsluha správně upozorní kuchaře na medium-rare neboli středně propečené.

„Mám radost. Maso správně připravené a velmi kvalitní. Stejně tak výborné byly šťouchané brambory. Šopský salát byl také vynikající. Jen nechápu, co v něm dělal hlávkový salát,“ zoufal Řičica nad experimentováním našich kuchařů.

Na závěr Řičica vyzkoušel smaženou pšeničnou tortillu se skořicí a cukrem.

„To, co jsem předem považoval za největší slabinu, bylo nakonec trumfem! Fantasticky připravený a dochucený dezert, který se doslova rozplýval na jazyku,“ liboval si Řičica.

Autor: Štěpán Sedláček
 
Newsletter
Využijte služby
zasílání zpráv do vaší
e-mailové schránky!