Gastronomická událost roku: tři michelinské hvězdy v Kampa Parku. | E15.cz

Gastronomická událost roku: tři michelinské hvězdy v Kampa Parku.

Gastronomická událost roku: tři michelinské hvězdy v Kampa Parku.
Reklama Michelin
• 
16. února 2013 • 13:01
Přestože je teprve polovina února, dost možná přichází nejvýznamnější gastronomická událost letošního roku. Do Prahy totiž na týden přijíždí fenomenální kuchař Michel del Burgo, jehož tým v restauraci L’Atelier de Joël Robuchon v Hong Kongu získal v loňském roce tři michelinské hvězdy - tedy absolutně nejvyšší gastronomické ocenění.

A ta dobrá zpráva je, že nepřijíždí na dovolenou, ale obrazně řečeno s vařečkou v ruce. Jeden z nejslavnějších kuchařů současnosti bude pět dní vařit v malostranském Kampa Parku, který patří již dvacet let mezi nejlepší pražské restaurace.

Michel del Burho se ve špičkové gastronomii pohybuje již dlouhých třicet let a za tu dobu nasbíral bohaté zkušenosti v restauracích po celém světě, mimo jiné v Bangkoku, Singapuru či Rio de Janiero. Poslední tři roky působí v Hong Kongu, kam si po pozval sám Joël Robuchon, který je považován za nejlepšího kuchaře 20. století. A Michel del Burgo získal pro jeho restauraci tři michelinské hvězdy.

Přitom gastronomie v Hong Kongu a v sousedním Macau představuje skutečně silné konkurenční prostředí, neboť michelinští komisaři zde hodnotili více než 300 restaurací, z nichž 50 získalo jednu michelinskou hvězdu, třináct hvězdy dvě a pouhých pět restaurací obdrželo nejvyšší hodnocení v podobě tří hvězdiček.

Michel del Burgo bude v Kampa Parku vařit od 19. do 23. února a nabídne tak Pražanům poprvé v historii tříhvězdové michelinské menu. Můžeme se tudíž těšit nejen na mimořádnou kreativitu del Burgova kulinárního umění, ale také na špičkovou kvalitu surovin, které jsou podmínkou jeho úspěchu.

A jaká jídla fenomenální šéfkuchař připraví? Jako předkrm se bude podávat ústřice „Gillardeau“ s krémem z foie gras a uzenými kachními prsíčky. Po ní se budou servírovat ravioli z královského kraba a bílé ředkve ochucené majonézou z limetových lístků a pomerančovým prachem. Z dalších chodů můžeme zmínit například uzeného úhoře s teplými mandlovými brambůrkami, kaviárem a křenovým krémem či na foie gras podávané s rebarborovo-ibiškovým confitem, s křupavými jablky a jedlými květy. A vrcholem večeře by se měl stát jelení hřbet s confitem z červené řepy se zázvorem a třešňovo-teriyaki redukcí a la „Sangria“.

Čtyřchodové menu bude stát 1695 korun, pětichodové menu 1995 korun. Pokud si hosté objednají šestichodové menu, zaplatí 2150 korun, sedmichodové menu pak přijde na 2 350 korun.

Pozitivní zprávy

Autor: Libor Budinský
 
Newsletter
Využijte služby
zasílání zpráv do vaší
e-mailové schránky!